Вся сім’я сита і задоволена: 10 рецептів салатів з буряка (прості і недорогі)
Я постаралася підібрати для вас добірку простих і бюджетних рецептів салатів з буряка. Всупереч упередженням, буряк – це не тільки вінегрет і оселедець під шубою. Її можна приготувати куди цікавіше і різноманітніше якщо докласти трохи зусиль.
Готували? Якщо ні, то спробуйте приготувати так оселедець під шубою в лаваші у формі рулету. Рекомендую!
- Буряк – 2 шт.
 - Морква – 2 шт.
 - Картопля – 3 шт.
 - Філе оселедця – 250 г
 - Лаваш – 200 г
 - Цибуля зелена – 30 г
 - Майонез – за смаком
 
Салат “Оселедець під шубою” вважається найпопулярнішим на святковому столі, звичайно ж, після салату “Олів’є”. Салат готується досить легко, продукти потрібні самі прості і доступні.
- Буряк – 3-4 шт.
 - Картопля – 3-4 шт.
 - Оселедець – 2 шт.
 - Цибуля – 1 шт (замаринувати)
 - Майонез – 5-6 ст. л.
 
Думаю, що склад такого вінегрету здивував не тільки мене, оскільки багато інгредієнтів в ньому відсутня або замінені на більш корисні, при цьому смак залишається тим же.
- Картопля – 4 шт.
 - Морква – 2 шт.
 - Буряка – 2 шт.
 - Солоні огірки – 5 шт.
 - Квашена капуста – 150 г
 - Нут консервований – банку (425 мл)
 - Цибулю зелений – 15 г
 - Сіль, перець – за смаком
 - Рослинна олія
 
Фінська салат з оселедцем і буряком “Росоли” Це і не вінегрет, і не оселедець під шубою, а щось середнє, дуже схоже і на те, і на інше одночасно.
- Буряк – 250 г
 - Картопля – 200 г
 - Морква – 100 г
 - Філе оселедця – 200 г
 - Цибуля – 1-2 шт.
 - Солоні огірки – 2 шт.
 - Яйця – 3 шт.
 - Яблуко – 1 шт.
 - Майонез – 3 ст. л.
 
Цей простий в приготуванні і дуже корисний салат привертає увагу своїм яскравим виглядом і викликає бажання його спробувати!
- Буряк варена – 2 (середні) шт.
 - Капуста пекінська – 150 г
 - Морква – 1 шт.
 - Кукурудза – 100 г
 - Зелена цибуля – 10 г
 
Заправка:
- Рослинна олія – 50 мл
 - Сік лимона – 1 ст. л.
 - Зерниста гірчиця – 1 ч. л.
 - Мед – 1 ч. л.
 - Сіль, перець – за смаком
 
Простий, смачний і бюджетний салат можна приготувати з вареного буряка і солоного огірка. Салат виходить легкий і смачний, а заправка з гірчиці надає йому неймовірну пікантність. Він чудово доповнить різноманітні гарячі страви, а головне його приготування не займе багато часу!
- Буряк – 3 (невеликі) шт.
 - Мариновані огірки – 5-6 шт.
 - Цибуля – 1 шт.
 - Петрушка – 10 г
 - Зернова гірчиця – 1-2 ст. л.
 - Рослинне масло – 1-2 ст. л.
 - Сіль – за смаком
 
А цей салат ми ще студентами готували на свята. Звичайно буряк тоді тоді не запікали в духовці тим більше з травами, а просто варили в каструлі. Але було тоді дуже смачно! Так і тепер я дуже часто готую такий салат просто вже на вечерю.
- Буряк – 2 шт.
 - Чорнослив – 100 г
 - Волоські горіхи – 50 г
 - Часник – 2 зубчики
 - Майонез – за смаком
 
Цю закуску з оселедця полюблять буквально все! Та й до того ж вона досить бюджетна – і жоден свято не обходиться без неї. Пропоную вам спробувати невеликі, буквально на один укус, хрусткі грінки з буряковим мусом і оселедцем.
- Чорний хліб
 - Буряк – 1 шт.
 - Яйця – 1 шт.
 - Часник – 2 зубчики
 - Картопля – 2 шт.
 - Філе оселедця – 1 шт.
 - Майонез – 1 ст. л.
 - Червоний цибулю
 
Салат «Норвезький каприз» – це відмінна заміна «оселедця під шубою» на святковому столі. Обидва ці салату дуже схожі по набору інгредієнтів. У норвезькому салаті безпрограшне поєднання продуктів: відварну картоплю, солоний оселедець, буряк і мариновані огірочки, а «родзинку» надає кисло-солодке яблуко.
- Картопля – 2 шт
 - Буряк – 2 шт
 - Філе оселедця – 250 г
 - Яблуко – 1 шт.
 - Огірки мариновані – 100 г
 - Цибуля – 1 шт
 - Майонез – 150 г
 - Яйця – 2шт
 - Зелена цибуля для прикраси салату
 
Заправка для буряків:
- Цукор – 1 ч. л.
 - Сіль – 0,5 ч. л.
 - Сік лимона – 1 ст. л.
 - Рослинна олія – 2 ст. л.
 
Готується в рази швидше, ніж класична шуба! Смак при цьому залишається таким же чудовим. Хороший варіант для повсякденного меню або для тих, кому категорично не хочеться возитися з шарами, але смачного домашнього салатику все ж хочеться.
- Картопля – 300 г
 - Філе оселедця – 250 г
 - Цибуля – 1 шт.
 - Майонез – 3 ст. л.
 - Буряк відварна – 300 г
 - Зелена цибуля – 10 г
 
В одній зі своїх попередніх публікацій я вже розповідала, як Рекомендую подивитися. Запечена буряк по цьому рецепту набагато смачніше, ніж просто запечена у фользі. Вона соковитіше, солодший і ароматні. Ви можете в цьому легко переконатися самі: просто один буряк запечіть в фользі, другу запечіть за цим рецептом і потім спробуйте. Впевнена, відразу відчуєте різницю.