Кулінарія

Салат з редьки з помідорами

Сьогодні готую салат за 10 хвилин. Це овочевий, вітамінний салат з пікантним смаком. Без майонезу. Про користь редьки всі знають, тому використання її у зимовий, а особливо весняний час необхідно нашому організму. Редька нагадує за смаком редис з нотками хрону. За гіркоти редька буває різною, це залежить від сорту. У редьці містяться вітаміни: А, В1, В2, В5, В6, З, Е, РР, а так само залізо, кальцій, магній, натрій. Настоянкою з редьки лікують бронхіт.

У Мексиці 23 грудня проводять овочевий фестиваль, де жителі вирізають саме з редьки фігурки релігійних представників і знаменитих людей. Ці фігурки з редьки виставляють на міській площі. Фестиваль не просто закінчується в цю ніч, а він плавно перетікає в Святвечір і Різдво. Ось такий це цікавий овоч, зі своєю історією, своїм багатим набором вітамінів і своїм неповторним смаком, які не сплутати ні з чим. Приступимо до приготування салату.

Інгредієнти:

  • Редька (сира) – 2 шт
  • Помідори свіжі – 3 шт
  • Цибуля зелена (за бажанням)

Для заправки:

  • Масло рослинне – 3 ст. ложки
  • Оцет 3%-ний – 3 ст. ложки
  • Сіль, цукор, чорний мелений перець – за смаком

Спосіб приготування:

Редьку і помідори нарізаю соломкою. Зелений лук, якщо є бажання, теж нарізаємо, але цей салат можна робити без цибулі. Тоді пропустіть цей пункт.

Робимо заправку для салату. Змішуємо оцет, рослинне масло, сіль, цукор, чорний перець.

Заправляємо салат і подаємо відразу.