Дивно, але смачно! Перевірені рецепти окрошки на квасі і на кефірі
Інструкція приготування
1. Спершу відваримо картоплю. Бульби повинні бути приблизно однакових розмірів, щоб рівномірно проваритися.
Важливо картоплю не переварити, інакше не вийде її нормально нарізати.
2. Поки вариться картопля, приготуємо яйця. У холодну або киплячу воду (я віддаю перевагу киплячу) кидаємо яйця і варимо їх до повної готовності, жовток теж.
Як і скільки часу потрібно варити яйця, я раніше вже .
3. Готові картопля, яйця нарізаємо на однакові кубики.
Також нарізаємо огірки і два види ковбас – варено-копчену і варену.
4. Всі інгредієнти крім ковбас бросам в глибоку тарілку, солимо і добре перемішуємо.
5. Готову супову основу розкладаємо по тарілках. В одну тарілку кладемо варено-копчену ковбасу, в іншу – варену.
В окрошку з варено-копченою ковбасою кладемо дрібно порізаний кріп, а в другу тарілку – посічену зелену цибулю. Можна і навпаки, а можна в кожну тарілку додати цибулю і кріп.
6. Настав час для «бульйону». У тарілку з копченою ковбасою і кропом наливаємо квас, а в чашку з вареною ковбасою і зеленим цибулею додаємо кефір.
В ідеалі квас, звичайно, не повинен бути солодким. Найчастіше магазинні кваси під назвою «Окрошковому» мають у своєму смаку зрадницьку солодкість. У класичному рецепті окрошку заправляють білим квасом, сусло якого складається з борошна, а також різних видів солоду. Якщо ви готуєте квас самі, то у вас вийде максимально автентична окрошка.
Кефір треба брати з мінімальною жирністю, щоб він був рідким. Але якщо вам хочеться отримати густу консистенцію, можна взяти 2,5%.
У завершенні додаємо редис в обидві тарілки в. готово!
Інгредієнти
- 6 картоплин;
- 300 г варено-копченої ковбаси;
- 300 г вареної ковбаси;
- 6 яєць;
- 2 свіжих огірка;
- кріп і зелена цибуля – по одному пучку;
- 0,5 л квасу;
- 0,5 л кефіру;
- 1 редиска;
- сіль – за смаком;
- сметана (за бажанням).