Баклажани по 900 г і суперурожайний солодкий перець для відкритого ґрунту
Третій рік буду вирощувати перці і баклажани у відкритому грунті. На каналі є , де я детально розповіла, чому південцям так подобається рости не в умовах полікарбонатній теплиці.
Зараз для моїх земляків спливають останні дні, коли можна посіяти ці ніжні пасльонові. Так що вперед, за роботу!
Почну з “синеньких”. Свій вибір я зупинила на двох сортах і двох гібридах. “Смугастий пліч” хороший не тільки своєю строкатим забарвленням, але і значними розмірами.
900 грамів – не кволий такий плід, одного баклажана вистачить, щоб нагодувати цілу сім’ю. Баклажани грушоподібної форми, глянцеві, світло-фіолетового кольору з білими смужками. Краса!
Ранньостиглий гібрид “Білий лицар” – белоплодный баклажан.
Виростити плоди такого кольору – моя давня мрія, до того ж виробник насіння гарантує відмінну зав’язь навіть в екстремальних погодних умовах і швидкий налив плодів.
“Сизий ніс” і “Мерлін F1” – баклажани класичного темно-фіолетового кольору.
“Мерлін F1” – холодостійкий, дуже урожайний, ранньостиглий гібрид. Плоди циліндричні, гладенькі, масою 250-300 р.
Сорт “Сизий ніс”. Одразу на думку спадає Джузеппе з “Буратіно”, улюбленого фільму піонерського дитинства, пам’ятаєте?
Не тільки тому я купила насіння, а ще тому, що цей сорт стійкий до хвороб і шкідників. Не піддається нападу павутинного кліща і колорадського жука! Чудова якість, хочу вам сказати, залишається перевірити на практиці.
Тепер кілька слів про солодкому перці “Кубович F1”. Гібрид відрізняється високою врожайністю, крупноплідність і чудовим смаком плодів.
Ранньостиглий сорт для відкритого і захищеного грунту. Перці насичено-червоного квіти, великі, товстостінні, солодкі, ароматні.
Всі пасльонові я попередньо замочувала в розчині препарату “Проросток РОЗСАДА”, для прискорення схожості насіння і формування стійкого імунітету.
Баклажани та перці посіяла в окремі стаканчики, в кожний по одному насіння. Так роблю багато років, адже не секрет, що ці пасльонові не люблять пересадку, яка уповільнює розвиток сіянців, зайвий стрес не потрібен, до того ж до висадки на вуличну грядку залишається не так багато часу.
Найголовніше, перці і баклажани вже сходить, а пройшло всього кілька днів. Насіння свіжі, живі, а це головне.