Кулінарія

Салат червоне море з помідорами і кальмарами

Салат легкий, тому ідеально підходить для святкового столу. Виглядає яскраво і нарядно, що також прикрасить свято. На смак блюдо ніжне, оригінальне, освіжаючий. Готувати просто, без особливих зусиль. Подавати на стіл відразу. Змінювати склад інгредієнтів можна по своєму смаку. Салат “Червоне море” – море задоволення!

Час приготування 25 хвилин

Калорійність 145 ккал/100 г

Інгредієнти (3 порції)

· твердий сир – 80 г;

· кальмари – 300 г;

· майонез – 2 ст. л;

· помідори черрі – 120 г;

· часник – 2 зубч.

Підготувати інгредієнти

Якщо кальмари заморожені, розморожуємо. Опускаємо на 2 хвилини в гарячу воду. Промиваємо. Очищаємо від шкірки, плівок, хорди.

Ставимо каструлю з водою на плиту. Коли закипить, підсолюємо. Кидаємо пару горошин запашного перцю. Відправляємо кальмари вариться на 1-2 хвилини.

По одному опускаємо тушки в окріп. Після повторного закипання досчитиваем до 10. Відразу виймаємо шумівкою.

Довше варити не варто, інакше будуть гумовими і несмачними!

Виймаємо на тарілочку. Коли охолонуть, нарізаємо морепродукт соломкою.

Тим часом моєму черрі.

Крупно натираємо сир.

Очищаємо зубчики часнику. Пропускаємо через прес.

Збираємо салат

Беремо великий салатник. Об’єднуємо підготовлені інгредієнти кальмари, часник, сир, помідори. Заправляємо.

Майонез можна змішати зі сметаною в рівних пропорціях.

Перемішуємо. Пробуємо. Якщо потрібно досолює і перчимо.

Корисні поради

1. Варіанти заміни продуктів. Можна приготувати салат, з’єднавши червону рибу, креветки і крабові палички, нарізані соломкою. Або кальмари + крабові палички.

2. Замість крабових паличок можна використовувати крабове м’ясо. Смак однозначно від такої заміни виграє.

3. Кальмари можуть бути і консервовані.

4. Твердий сир можна нарізати брусочками довжиною 2-3 див.

5. Часник дрібно нарубайте або натріть на дрібній тертці. Якщо він з якихось причин у вас не в пошані, не додавайте.

6. Замінити сир можна на плавлений сирок. Потримайте його 10-15 хвилин в морозилці. Потім натріть на тертці.

7. Відваріть круто яйця. Охолодіть, очистіть. Наріжте кубиками або соломкою. Додайте до решти компонентів. Буде ситніше.

8. Також, добре додати нарізаний соломкою болгарський перець. Перець беріть червоного кольору, інакше море буде вже не червоне. )

9. Щоб блюдо вийшло смачним, важливо правильно відварити кальмари. Коли вони варяться, зверніть увагу на колір. Якщо вони з бежевого стали білого кольору, значить готові. Варити їх краще по одній тушці, щоб зберегли форму.

10. Подавати блюдо добре в невеликих порційних креманках.

11. Красива подача – в чашечках з помідор. Розріжте кожен помідор на дві частини (можна зигзагоподібно). Вийміть м’якоть. Трохи посоліть. Наповніть салатом. Плоску тарілку застелити листям салату. Викладіть нафаршировані помідори. Прикрасьте свіжою зеленню.

12. У майонез додати трохи лимонного соку. Або замініть його сметаною, нежирним кефіром.

13. Якщо страва готуєте заздалегідь, помідори краще додати перед подачею.